Zhu Rongji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zhu Rongji
Cina Prasaja
Cina Padatan

Zhu Rongji (pinyin: Zhū Róngjī; Wade-Giles: Chu Jung-chi; lair ing Changsha, Hunan, 1 Oktober 1928; umur 90 taun)ya iku sapriyantun negarawan Republik Rakyat Tiongkok ingkang menjabat dados pangarsa Partai ugi Walikota wonten ing Shanghai antawis taun 1987 ugi 1991, sadereng menjabat dados gubernur Bank Rakyat Tiongkok antawis taun 1993 ugi 1995, ugi lajeng Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok datheng-5 antawis taun 1998 ugi 2003.

Zhu pensiun wonten taun 2003, ugi dèrèng sapriyantun tokoh publik sejak kala punika. Mahamantri Zhu ugi wiyar dipuntepang amargi humor berselera ugi karisma.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Jiang Zemin
Walikota Shanghai
1987 – 1991
Kang sawisé
Huang Ju
Kang sadurungé
Jiang Zemin
Sekretaris di Komite Shanghai CPC
1989 – 1991
Kang sawisé
Wu Bangguo
Jabatan pamaréntahan
Kang sadurungé
Li Guixian
Gubernur Bank Rakyat Tiongkok
1993 – 1995
Kang sawisé
Dai Xianglong
Kang sadurungé
Yao Yilin, Tian Jiyun, Wu Xueqian
Wakil Mahamantri Dewan Negara
Disajikan bersama: Zou Jiahua, Qian Qichen, Li Lanqing

1993 – 1998
Kang sawisé
Li Lanqing, Qian Qichen, Wu Bangguo, Wen Jiabao
Kang sadurungé
Yao Yilin
Peringkat pertama Wakil Mahamantri Dewan Negara
1993 – 1998
Kang sawisé
Li Lanqing
Kang sadurungé
Li Peng
Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok
1998 – 2003
Kang sawisé
Wen Jiabao

Cithakan:Pemimpin RRT


Cithakan:RRT-bio-stub