Li Peng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Li Peng
李鹏
Lipeng.jpg
Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok
Linggih
25 Maret 1988 – 17 Maret 1998
pemangku kalungguhan dari 24 November 1987
Présidhèn Yang Shangkun
Jiang Zemin
Kang sadurungé Zhao Ziyang
Kang sawisé Zhu Rongji
Wakil Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok
Linggih
6 Juni 1983 – 24 November 1987
Serving with Wan Li, Yao Yilin, Tian Jiyun
Mahamantri Zhao Ziyang
Anggota dari
Konggrès Rakyat Nasional
Linggih
25 Maret 1988 – 5 Maret 2003
Constituency Beijing
Rerincèn dhiri
Lair (1928-10-20) 20 Oktober 1928 (umur 90)
Shanghai Taiwan Tiongkok
Bangsa Tiongkok
Parté pulitik Partai Kuminis Tiongkok
Sisihan Zhu Lin
Anak Li Xiaopeng
Li Xiaolin
Li Xiaoyong
Profési Politikus
Insinyur sipil
Li Peng
Cina Prasaja
Cina Padatan

Li Peng (lair ing Shanghai, 20 Oktober 1928; umur 90 taun) ya iku Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok kaping sekawan ingkang menjabat antawis taun 1987 ugi 1998 ugi pangarsa Komite Tetap Konggrès Rakyat Nasional, salira paling inggil lègislatif Tiongkok, saking 1998 ngantos 2003. wonten dekade 1990-an, Li dados priyantun nomer kalih lebet Partai Kuminis Tiongkok wonten ing wingking Jiang Zemin ingkang dados Sekretaris Jenderal partai.

dados Mahamantri, Li mendukung pangginan kekiyatan militèr kanggé memadamkan dhémonstrasi Tiananmen 1989. salebetipun dhémonstrasi Tiananmen taun 1989, Li ngginakaken kekuwaosanipun dados Mahamantri kanggé ngendikakaken darurat militèr ugi bekerjasama kaliyan Deng Xiaoping, ingkang ngrupikaken pangarsa Komisi Militer tuntunan, kanggé ngutusaken aksi penumpasan saupakara militèr majeng mahasiswa demonstran pro-demokrasi wonten ing Lapangan Tiananmen, Beijing wonten Juni 1989. Li ugi mandosaken panyelakan konservatif majeng reformasi ékonomi Tiongkok ugi punika bertentangan kaliyan mantan Mahamantri Zhao Ziyang. Li mengawasi tumuwuh pesatnya ékonomi, ugi ngupados kanggé mendesentralisasikan mawi penghematan birokrasi Tiongkok, kanggé ngados tingkat kekedadosanan.[1] Ia berada di pucuk pimpinan dalam proyek kontroversial Bendungan Tiga Ngarai.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. The China Quarterly 775–802

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sadurungé:
Zhao Ziyang
Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok
1987—1998
Sawisé:
Zhu Rongji

Cithakan:Pemimpin RRT


Cithakan:RRT-bio-stub