Changsha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Húnán Shěng Chángshā Shì

Changsha, Hunan

湖南省长沙市
NICKNAME:Xingsha
Sz-changsha.gif
Wewengkon 11.819 km²
Penduduk(2003)
 -Kepadatan
6.017.600
509/km²
PDB(2003)
 -per kapita
CN¥92.822 miliar
¥15,425
Wali kutha Tan Zhongchi
Pembagian tingkat kabupatèn 5 dhistrik, 3 kacamatan dan 1 kutha
Pohon kutha kamper
Bunga kutha azalea
Kode pos 410000
Awalan nomer plat 湘A
Kode telepon 0731
Kutha Changsha manawi dipunpirsani saking satelit

Changsha (Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:No globals' not found.) punika kutha krajan Hunan.[1] Changsha punika salah satunggaling provinsi wonten ing kidul tengah Républik Rakyat Cina.[1] Changsha manggén wonten ing hilir kali Xiangjiang, salah satunggaling anak kali Kali Yangtze.[1] Changsha wiyaripun 11.819 km² sha gadhah pandhudhuk kirang langkung 6.017.600 (sensus 2003).[1]

Changsha punika gadhah yurisdiksi ingkang kasusun déning gangsal dhistrik inggih punika (Furong, Tianxin, Yuelu, Kaifu, Yuhua), telu kacamatan (Changsha, Wangcheng, Ningxiang) saha kutha Liuyang.[1] Changsha manggèn wonten ing 111°53'–114°5' BT dan 27°51'–28°40' LU, wonten ing tengah pérangan wétan Hunan.[1] Changsha punika panggénanipun manggén wonten ing papan ingkang nginggil ing kulonipun saha endhék ing wétanipun.[1] Wonten ing Changsha kathah pagunungan ing wétan saha lor.[1] Kajawi punika wonten ugi Kali Xiangjiang ingkang mili saking kidul dumugi wétan.[1] Wonten Changsha ugi wonten Gunung Yuelushan ingkang manggén wonten ing kulonipun Kali Liuyanghe.[1] Wonten ugi Kali Ladaohe (Sungai Laodao) wonten ing wétan.[1] Changsha gadhah iklim muson saha kalebet wewengkon sub-tropik kanthi dengan temperatur saben taun kirang langkung 16.8 °C–17.2 °C, 4.6 °C nalika wulan Januari saha 28.6 °C nalika wulan Juli.[1] Curah udan wonten ing Changsha kirang langkung 1422 mm. saben taun.[1] Wonten sekawan mangsa ing Changsa.[1] Inggih punika mangsa panas ingkang lami saha panas sanget kanthi curah udan ingkang kerep, mangsa palastra ingkang kathah cahya srengéngé, mangsa dingin ingkang jarang wonten jawah saha boten adhem sanget, saha mangsa semi.[1] Ing Changsha ugi wonten musiyum ingkang dipunwastani Museum Changsha.[1] Museum punika misuwur kanthi tilas saha sajarah China kuna.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p changsha.gov.cn(dipunundhuh tanggal 4 Oktober 2011)
  2. ^ simpatizone.telkomsel.com(dipununduh tanggal 4 Oktober 2011)