Muson

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Muson iku angin mangsan kang sipaté périodhik lan lumrahé kadadéan mligi ing Samudra Hindia lan sapérangan kidul Asia. Dumadiné angin muson katandhani kanthi gunggungé udan kang akèh. Angin muson mèmper angin laut, nanging luwih gedhé tur luwih kuwat lan luwih ajeg.