Kali Yangtze

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Yangtze River
The course of the Yangtze River through China
The course of the Yangtze River through China
Nagara sing diilèni China
Dawa 6,300 km (3,915 mi)[1]
Dhuwur sumber 5,042 m (16,542 ft)
Rata-rata debit 31,900 m³/s (1,127,000 ft³/s)
Tlatah ilèn kali 1,800,000 km² (695,000 mi²)

Kali Yangtze utawa Chang Jiang (Cina lugasan: ; Cina lumrahan: ; pinyin: Cháng Jiāng) iku kali kang paling dawa ing Asia lan nomer telu paling dawa ing donya, sawisé Kali Nil ing Afrika, lan Amazon ing Amérika Kidul. Kali iki dawané watara 6,300 km lan mili saka sumberé ing Provinsi Qinghai, mangétan tumuju Segara Cina Wétan ing Shanghai. Kali iki sacara tradhisional dianggep misahaké antara Cina Lor lan Kidul, senajan sacara geografis sakbeneré garis Qinling-Kali Huai kang resmi dadi tapel wates pamérangan geografis.

Kutha kang diliwati[sunting | besut sumber]

Kutha sadawaning Kali Yangtze, antara Wuhan lan Shanghai
Titik amot batubara ing Kali Yangtze

Wadhuk[sunting | besut sumber]

Taun 2007, ana loro wadhuk ing Kali Yangtze: Three Gorges Daml ad Gezhouba Dam. Wadhuk kang katelu Xiluodu Dam isih lagi diwangun. Sawetara dam liya uga wis dirancang, ya iku wadhuk: Wudongde, Baihetan, lan Xiangjiaba.

Anak kali[sunting | besut sumber]

Kali Yangtze duwé luwih saka 700 anak kali utawa tributary, nanging kang utama ya iku:

Delengen unga[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

References[sunting | besut sumber]

  1. ^ Encyclopaedia Britannica: Yangtze River http://www.britannica.com/eb/article-9110538/Yangtze-River

Wacan terusan[sunting | besut sumber]

  • Van Slyke, Lyman P. 1988. Yangtze: nature, history, and the river. A Portable Stanford Book. ISBN 0-201-08894-0
  • Winchester, Simon. 1996. The River at the Center of the World:A Journey up the Yangtze & Back in Chinese Time, Holt, Henry & Company, 1996, hardcover, ISBN 0-8050-3888-4; trade paperback, Owl Publishing, 1997, ISBN 0-8050-5508-8; trade paperback, St. Martins, 2004, 432 pages, ISBN 0-312-42337-3

Koordinat: 33°28′05″N 91°11′45″E / 33.46806°L 91.19583°W / 33.46806; 91.19583


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Yangtze&oldid=986231"