Kali Huangpu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Panorama Pudong saka Kali Huangpu ing Shanghai

Kali Huangpu River (Cina prasaja: 黄浦江; Cina padatan: 黃浦江; pinyin: Huángpŭ Jiāng; Wade-Giles: Huang-p'u Chiang; tegesé "Yellow Bank River" utawa Kali Pèrèng kuning) iku sawijining kali kang dawané 97 km ing nagaraCina kang mili ngliwati kutha Shanghai.

Kali Huangpu sajatiné minangka cawang saka Kali Suzhou. Ananging, banjur dadi kali kang gedhé dhéwé ing Shanghai, lan Kali Suzhou River dadi cawangé.

Rata-rata ambané 400 mèter lan jeroné 9 mèter. Shanghai éntuk sumber banyu ombèn saka kali Huangpu iki, saéngga dadi duwé peran kang wigati tumrap kutha metropolis Shanghai. Kali iki mérang kutha dadi loro region, ya iku: Pudong (wétan kali) lan Puxi (kulon kali).

The Bund ing Shanghai dumunung ing sadawaning kali.

Panggonan wigati[besut | besut sumber]

Kutha liya kang diliwati kali Huangpo ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]