Kali Huangpu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Panorama Pudong saka Kali Huangpu ing Shanghai

Kali Huangpu River (Cina lugasan: 黄浦江; Cina lumrahan: 黃浦江; pinyin: Huángpŭ Jiāng; Wade-Giles: Huang-p'u Chiang; tegesé "Yellow Bank River" utawa Kali Pèrèng kuning) iku sawijining kali kang dawané 97 km ing nagaraCina kang mili ngliwati kutha Shanghai.

Kali Huangpu sakjané minangka cawang saka Kali Suzhou. Ananging, banjur dadi kali kang paling gedhé ing Shanghai, lan Kali Suzhou River dadi cawangé.

Rata-rata ambané 400 meter lan jeroné 9 meter. Shanghai éntuk sumber banyu ombèn saka kali Huangpu iki, saéngga dadi duwé peran kang wigati tumrap kutha metropolis Shanghai. Kali iki mérang kutha dadi loro region, ya iku: Pudong (wétan kali) lan Puxi (kulon kali).

The Bund ing Shanghai dumunung ing sadawaning kali.

Panggonan wigati[besut | besut sumber]

Kutha liya kang diliwati kali Huangpo ya iku:

Delengen uga[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kali_Huangpu&oldid=984489"