Afrika Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Werna ijo tuwa — nagara-nagara ing Afrika Wétan.
Werna ijo enom — nagara-nagara sing kadhangkala digolongaké minangka bagéyan saka Afrika Wétan.

Afrika Wétan iku kawasan sing nyakup wewengkon:

Burundi, Rwanda, Madagaskar, Malawi, Mozambik lan Sudan kadhangkala uga digolongaké minangka bagéyan saka Afrika Wétan.

Wewengkon Somalia, Djibouti, Ethiopia lan Eritrea sacara sakabèhané dijuluki Sungu Afrika, mathuk karo wanguné.

Komunitas Afrika Wétan (East African Community/EAC) iku organisasi antar-pamaréntah sekaligus blok dagang, sing dumadi saka nagara-nagara Kenya, Uganda lan Tanzania.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Afrika_Wétan&oldid=1045095"