Afrika Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Werna ijo tuwa — nagara-nagara ing Afrika Wétan.
Werna ijo enom — nagara-nagara sing kadhangkala digolongaké minangka pérangan saka Afrika Wétan.

Afrika Wétan iku kawasan sing nyakup wewengkon:

Burundi, Rwanda, Madagaskar, Malawi, Mozambik lan Sudan kadhangkala uga digolongaké minangka pérangan saka Afrika Wétan.

Wewengkon Somalia, Djibouti, Ethiopia lan Eritrea sacara sakabèhané dijuluki Sungu Afrika, mathuk karo wanguné.

Komunitas Afrika Wétan (East African Community/EAC) iku organisasi antar-pamaréntah sekaligus blok dagang, sing dumadi saka nagara-nagara Kenya, Uganda lan Tanzania.