Afrika Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Werna ijo tuwa — nagara-nagara ing Afrika Wétan.
Werna ijo enom — nagara-nagara sing kadhangkala éwoning péranganing Afrika Wétan.

Afrika Wétan iku kawasan sing nyakup wewengkon:

Burundi, Rwanda, Madagaskar, Malawi, Mozambik lan Sudan kadhangkala uga éwoning péranganing Afrika Wétan.

Wewengkon Somalia, Djibouti, Ethiopia lan Eritrea kanthi sakabèhané dijuluki Sungu Afrika, mathuk karo wanguné.

Komunitas Afrika Wétan (East African Community/EAC) iku organisasi antar-pamaréntah sisan blok dagang, sing dumadi saka nagara-nagara Kenya, Uganda lan Tanzania.