Sungu Afrika

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Nagara-nagara ing Sungu Afrika.

Sungu Afrika utawa Horn of Africa (kadhangkala disebut uga Afrika Lor-wétan, utawa Jasirah Somalia) iku sawijining jasirah utawa ujung ing Afrika Wétan sing nonjol atusan kilomèter menyang Segara Arabia, lan dumunung ing sadawané Teluk Aden sisih kidul. Tlatah iki minangka tlatah sing dumunung ing bawana Afrika sisih paling wétan. Istilah iki uga ngarujuk marang tlatah sing luwih jembar sing mengku nagara-nagara Eritrea, Djibouti, Ethiopia lan Somalia, kanthi jembar watara 2,000,000 km² (772,200 mil²) lan didunungi déning 90.2 yuta jiwa (Ethiopia: 75 yuta, Somalia: 10 yuta, Eritrea: 4.5 yuta, lan Djibouti: 0.7 yuta).

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sungu_Afrika&oldid=1010048"