Smithsonian Institution

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Smithsonian Institution
Smithsonian Building NR.jpg
The "Castle" (1847), the Institution's first building and still its headquarters
Dikukuhaké August 10, 1846
Pernah Washington D.C. and elsewhere
Situs jaringan si.edu

Smithsonian Institution (dieja:. / s m ɪ θ s oʊ n i ə n / smith-soh-nee-ən), dipunyasa nalika taun 1846 "kanggé ningkatake sarta kanggé difusi pangetahuan", inggih punika sekelompok musiyum sarta pusat panelitian ingkang dikelola déning pamaréntah Amérika Sarékat. Disebut "loteng bangsa"[1] wonten eklektik ingkang gunggungipun 137 juta item,[2]] Lembaga ing Washington, DC iku inti saking sangalas musiyum, sanga pusat panelitian, sarta kebon kéwan. Fasilitas tambahan wonten ing Arizona, Maryland, New York City, Virginia, Panama sarta ing panggonan sanès, wonten 168 musiyum sanès. Lembaga punika dipunkunjungi telung puluh juta nggal taun[3] are admitted without charge; funding comes from the Institution's own endowment, private and corporate contributions, membership dues, government support, and retail, concession and licensing revenues.[2]

Miscellany[besut | besut sumber]

Asteroid 3773 Smithsonian, tinemu nalika taun 1984, dijenengi sami kanggé pakurmatan déning lembaga.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Michael Kernan, "A Real 'Nation's Attic'", Smithsonian, November 1997, [1]
  2. ^ a b "About the Smithsonian". 
  3. ^ [2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]