Smithsonian Institution

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Smithsonian Institution
The "Castle" (1847), the Institution's first building and still its headquarters
Diadegaké August 10, 1846
Lokasi Washington D.C. and elsewhere
Situs wèb si.edu

Smithsonian Institution ( dieja:. / s m ɪ θ s oʊ n i ə n / smith- soh -nee-ən ), dipunbangun nalika taun 1846 "kangge ningkatake sarta kangge difusi pangetahuan", inggih punika sekelompok muséum sarta pusat panelitian ingkang dikelola déning pamerintah Amerika Serikat. Disebut "loteng bangsa"[1] wonten eklektik ingkang gunggungipun 137 juta item,[2]] Lembaga ing Washington, DC iku inti saking sangalas muséum, sanga pusat panelitian, sarta kebon kewan. Fasilitas tambahan wonten ing Arizona, Maryland, New York City, Virginia, Panama sarta ing panggonan sanes, wonten 168 muséum sanes. Lembaga punika dipunkunjungi telung puluh juta nggal taun[3] are admitted without charge; funding comes from the Institution's own endowment, private and corporate contributions, membership dues, government support, and retail, concession and licensing revenues.[2]

Miscellany[besut | besut sumber]

Asteroid 3773 Smithsonian, ditemukake nalika taun 1984, dijenengi sami kangge pakurmatan déning lembaga.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Michael Kernan, "A Real 'Nation's Attic'", Smithsonian, November 1997, [1]
  2. ^ a b "About the Smithsonian". 
  3. ^ [2]

Pranala njawi[besut | besut sumber]