Pyongyang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
P'yŏngyang
평양
Directly Governed City
P'yŏngyang Directly Governed City
Transkripsi  
 • Chosŏn'gŭl 평양 직할시
 • Hanja 直轄市
 • McCune-Reischauer P'yŏngyang Chikhalsi
 • Revised Romanization Pyeongyang Jikhalsi
From top left: P'yŏngyang's Skyline, Juche Tower, Kumsusan Memorial Palace, Arch of Triumph, Arch of Reunification, Tomb of King Dongmyeong, & Sunan International Airport
Julukan: Ryŏkdongchŏk Lotŏng (력동적 로동)  (Korean)
" Dynamic Labors "
Map of North Koréa with P'yŏngyang highlighted
Map of North Koréa with P'yŏngyang highlighted
Koordhinat: 39°1′10″N 125°44′17″E / 39.01944°N 125.73806°E / 39.01944; 125.73806Koordhinat: 39°1′10″N 125°44′17″E / 39.01944°N 125.73806°E / 39.01944; 125.73806
Nagara Cithakan:Country data North Koréa
Region P'yŏngan
Didirikan 1122 B.C.
Distrik
Tlatah
 • Gunggung 3.194 km2 (1,233 sq mi)
Èlevasi 27 m (89 ft)
Cacah jiwa (2008)
 • Gunggung 3.255.388
 • Kapadhetan 0.0.010/km2 (0.0.026/sq mi)
 • Dialect P'yŏngan
Peta Koréa Utara menunjukkan lokasi Pyongyang

P'yŏngyang iku kutha krajan Koréa Lor sing dumunung ing lor-kulon nagara iku, cedhak karo Kali Taedong.

Ing taun 1993, gunggung sing ndunungi Pyongyang ana 2.741.260 jiwa. Kutha iki kanthi administratif sajajar karo pamaréntahan provinsi.

Jalan raya di Pyongyang

Sajarah[besut | besut sumber]

Miturut legendha, Pyongyang dibangun ing taun 2333 Sadurungé Masehi. Kutha iki minangka kutha utama Dinasti Go-Joseon. Goguryeo mindhahaké kutha krajané mréné ing taun 427. Krajan Tang lan Silla nganakaké pasekuton lan ngalahaké Goguryeo ing taun 668.

Taun 676, Pyongyang dikuwasani déning Silla.

Cithakan:Kutha krajan ing Asia