Hanja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hanja
Hanja.png
Jeneng Koréa
Hangul 한자
Hanja 漢字
Alih aksara
Anyar
Hanja
McCune-
Reischauer
Hancha

Hanja (sacara harafiah: aksara Han), utawa Hanmun (한문; 漢文), sing kadhangkala diterjemahaké dadi aksara Tiongkok-Koréa, iku sebutan marang aksara Cina (Hanzi) sajeroning basa Koréa, ananging sacara spésifik ngarujuk marang aksara-aksara sing disilih déning basa Koréa lan didadèkaké bagéan saka basa kasebut liwat ngganti pangucapan.

Béda karo Kanji sajeroning basa Jepang sing wis ngowahi lan mrasajakaké akèh karakter (aksara), Hanja mung ora béda saka Hanzi wangun tradhisional senadyan ana sapérangan saka aksara standar Hanja arupa varian Hanzi sing uga tinemu sajeroning aksara Kanji standar.