Aksara Telugu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Telugu
Telugu Script Sample.svg
Jinis
Basa Telugu
Sansekerta
Kala
400-an SM – saiki[butuh sitiran]
Aksara babon
Aksara sadulur
Kannada
Sinhala
Arah nulis Kiwa manengen
ISO 15924 Telu, 340
Jeneng Unicode
Telugu
Larik Unicode
U+0C00–U+0C7F

Aksara Telugu ya iku aksara abugida saka kulawarga aksara Brahmi kanggo nulisaké basa Telugu sing dicaturaké ing praja-praja India bang kidul kaya ta Andhra Pradesh, Telangana, sarta wewengkon tangga-teparoné. Aksara Telugu uga sumrambah kanggo nulisaké basa Sanskerta. Aksara iki aksara wigati nalika mangsané Vengi Chalukyas. Awit padha-padha tinurun saka aksara Brahmi, aksara iki akèh memperé karo aksara saduluré, aksara Kannada.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]