Aksara Thai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Prasasti Ramkhamhaeng (Musiyum Nasional Bangkok)

Aksara Thai (Basa Thai: อักษรไทย, àksŏn thai) dipigunakaké kanggo nulis basa Thai lan basa minoritas liyané ing Thailand. Aksara iki duwé patang puluh papat konsonan (Basa Thai: พยัญชนะ, phayanchaná).

Aksara Thailand asal saka aksara Khmer kuna (Basa Thai: อักขระเขมร, akchara khamen).

Pranala njaba[besut | besut sumber]