Aksara Thai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Prasasti Ramkhamhaeng (Musiyum Nasional Bangkok)

Aksara Thai (Thai: อักษรไทย, àksŏn thai) dipigunakaké kanggo nulis basa Thai lan basa minoritas liyané ing Thailand. Aksara iki duwé patang puluh papat konsonan (Thai: พยัญชนะ, phayanchaná).

Aksara Thailand asal saka aksara Khmer kuna (Thai: อักขระเขมร, akchara khamen).

Pranala njaba[besut | besut sumber]