Aksara Brahmi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Aksara Brahmi iku aksara sing dipigunakaké ing India samangsa pamaréntahan Raja Asoka (270 SM - 232 SM). Aksara iki ditulis saka kiwa manengen sanadyan miturut aksara Aram utawa huruf Fenisia ing Wétan Tengah sing ditulis saka tengen mangiwa.

Aksara Brahmi iki tumrap perkembangan aksara ing Asia wigati banget, sebab minangka cikal bakal kabèh aksara ing India lan uga ing Asia Kidul-wétan, kalebu ing Nusantara.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]