Prasasti Nusantara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Prasasti Nusantara punika prasasti ikang ngadahi asal-usul ing tlatah saubengipun Nusantara. Prasasti-prasasti punika kaserat déning aksaraserta basa-basa ingkang taksih tulèn basa Nusantara lan basa-basa manca, tuladhanipun basa Sansekarta.Ing ngandap punika pratélan salah satunggalipun prasasti Nusantara ingkang sanget wigati utawi menarik. Sedanten taun ingkang kasebat ing ngandap punika taun masehi

Basa Sansekerta[besut | besut sumber]

Basa Melayu[besut | besut sumber]

Prasasti-prasasti punika migunakaké basa Melayu, ugi basa Melayu Kuna utawi Melayu Klasik (Pertengahan).

Basa Jawa[besut | besut sumber]

Prasasti-prasasti punika migunakaké basa Jawa, Jawa Kuna (Kawi) utawi énggal.

Basa Bali[besut | besut sumber]

Basa Sunda[besut | besut sumber]

Basa Portugis[besut | besut sumber]

Préksani ugi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Situs Kabupatèn Batang, diakses 7 Juni 2007
  2. Boechari 1966. Preliminary report on the discovery of an Old-Malay iscription at Sodjomerto. Majalah Ilmu-ngèlmu Sastra 2:241-248
  3. a b c d e Situs "The History of Pasuruan Regency"
  4. a b Intrik Berdarah Tak Jemu-jemu, artikal pada Kompas Online