Bopomofo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zhuyinbaike, tembung bauwarna ing basa Tyonghwa (百科全書) sing ditulis nganggo Bopomofo
Pratélan aksara Bopomofo

Zhuyin fuhao utawa Cuin (Mandharin: 注音符號), Zhuyin (Mandarin: 注音), Bopomofo (ㄅㄆㄇㄈ) utawa Aksara Pocap Cina iku siji tatalaku alihaksara swarajati kanggo basa Mandharin Taiwan. Tatalaku iki uga ditrapaké kanggo anulis basa-basa Cina liyané, lumrahé ya basa-basa Cina liyané lan basa Hogkyen ing Taiwan. Bopomofo uga bisa ditrapaké kanggo nulis laras basa ing basa-basa Cina.

Basa Cina Liya[besut | besut sumber]

Aksara Pocap Cina kanggo basa Cina liya uga ana ing Bopomofo Extended Block ing Unicode.

Basa Hogkyen ing Taywan[besut | besut sumber]

Ing Taywan, Bopomofo kanggo sarana amulang basa Hogkyen utawa basa Mandharin lan kanggo anulis kanthi swarajati ing toko, karaoke, sarta pilêm.

Têlung aksara iki sadurunge uga. dinggo ing basa Mandharin Baku taun 1913 M.

Bopomofo IPA Gwoyu Romazi Pinyin
v v v
ŋ ng ng
ɲ gn ny

Basa Kwongtung (Kwangtung)[besut | besut sumber]

Aksara-aksara sangisor iki kanggo ana ing basa Kwongtung.

Bopomofo IPA Jyutping
gw
kʷʰ kw
ɵ eo
ɐ a

Sawang uga[besut | besut sumber]