Bopomofo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zhuyinbaike, tembung bauwarna ing basa Tyonghwa (百科全書) sing ditulis nganggo Bopomofo
Pratélan aksara Bopomofo


Zhuyin fuhao (Mandarin: 注音符號), Zhuyin (Mandarin: 注音), Bopomofo (ㄅㄆㄇㄈ) utawa Simbul Fonétis Mandarin iku sawijining sistém alihaksara fonétis kanggo basa Mandarin Taiwan. Sistém iki uga ditrapaké kanggo nulis basa-basa Tyongkok liyané, lumrahé ya basa-basa Tyongkok liyané lan basa Hokkien Taiwan. Bopomofo uga bisa ditrapaké kanggo nulis nada-nada ing basa-basa Tyonghwa.