Bopomofo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Zhuyinbaike, tembung bauwarna ing basa Tyonghwa (百科全書) sing ditulis nganggo Bopomofo
Pratélan aksara Bopomofo

Zhuyin fuhao (Mandarin: 注音符號), Zhuyin (Mandarin: 注音), Bopomofo (ㄅㄆㄇㄈ) utawa Simbul Fonétis Mandarin iku siji sistém alihaksara fonétis kanggo basa Mandarin Taiwan. Sistém iki uga ditrapaké kanggo nulis basa-basa Tyongkok liyané, lumrahé ya basa-basa Tyongkok liyané lan basa Hokkien Taiwan. Bopomofo uga bisa ditrapaké kanggo nulis nada-nada ing basa-basa Tyonghwa.