Aksara Cinten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
汉字 (Hànzì)
ing rupi sederhana.
Wujud tradhisionalipun inggih 漢字.

Aksara Cinten (漢字) punika rupa-rupi kaserat basa Cinten, kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; basa Jepang saha basa Korea (namung ing Korea Kidul). Aksara Cinten sampun ical saking basa Vietnam — ing pundi dipun enggé ngantos abad kaping 20 — kaliyan ing Korea Lor, ingkang sampun kagantos Hangul.

Aksara Cinten kasebut hànzì ing basa Mandharin, kanji ing basa Jepang, hanja utawi hanmun ing basa Korea, kaliyan hán tư (ugi kaanggé ing seratan chu nom) ing basa Vietnam.

Kapurih ugi kersa mriksani[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksara_Cinten&oldid=1060671"