Aksara Cinten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
汉字 (Hànzì)
ing rupi prasaja.
Wujud tradhisionalipun inggih 漢字.

Aksara Cinten (漢字) punika rupa-rupi kaserat basa Cinten, kaliyan ugi, minangka langkung sakedhik; basa Jepang saha basa Koréa (namung ing Koréa Kidul). Aksara Cinten sampun ical saking basa Vietnam — ing pundi dipunenggé ngantos abad kaping 20 — kaliyan ing Koréa Lor, ingkang sampun kagantos Hangul.

Aksara Cinten mau hànzì ing basa Mandharin, kanji ing basa Jepang, hanja utawi hanmun ing basa Koréa, kaliyan hán tư (ugi kanggé ing seratan chu nom) ing basa Vietnam.

Kapurih ugi kersa mriksani[besut | besut sumber]