Aksara Cinten tradhisional

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Aksara Cina tradhisional (正體字, pinyin: zhèngtǐ zì) punika salah satunggaling saking kalih sèt aksanten standar basa Cinten sinerat kontèmporèr. Sèt sanèsipun inggih punika Hanzi prasaja. Aksanten Cinten (Hanzi) tradhisional kathah dipunginakaken wonten ing Hong Kong, Makau, Taiwan, kaliyan komunitas Cina ing njaban rangkah.

Salebeting lingkungan tiyang-tiyang Cinten, Hanzi tradhisional ugi karan Aksanten sisah utawi Aksanten komplèks (繁體字/fantizì), utawi kanthi lésan Aksanten lami (老字/laozi).

Salebeting program-program pangetikan komputer, Hanzi Tradhisional paling kerep diwakili nganggé skéma pengkodhean aksanten Big5.

Hanzi tradhisional ugi dipunginakaken salebeting basa Koréa (Hanja), kaliyan aksanten-aksanten ingkang sampun dipunprasajakaken wonten ing basa Jepang (Kanji).

Pirsani ugi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]