Aksara Buda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sawijining naskah lontar djroning aksara Buda

Aksara Buda (Jawa: ꦄꦏ꧀ꦱꦫꦧꦸꦢ) utawa Aksara Gunung (Jawa: ꦄꦏ꧀ꦱꦫꦒꦸꦤꦸꦁ) iku sajinis Hanacaraka kang wus kuno. Aksara iki biyèn dipigunakaké ing Pulo Jawa. Jinis aksara iki dijenengaké aksara Buda amarga dianggep asal saka jaman pra-Islam kang sajeroning basa Jawa sinebut Jaman Buda. Tembung Buda dhedhasar tembung Buda. Naskah-naskah kang isi tulisan nganggo aksara Buda biyasa tinemu ing laladan pagunungan. Amarga saka iku jinis aksara iki uga karan kanthi istilah "Aksara Gunung".

Uga delengen[besut | besut sumber]