Aksara Buda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sawijining naskah lontar djroning aksara Buda

Aksara Buda utawa Aksara Gunung iku sajinis Hanacaraka kang arkhais. Aksara iki biyèn dipigunakaké ing Pulo Jawa. Jinis aksara iki dijenengaké aksara Buda amarga dianggep asal saka jaman pra-Islam kang sajeroning basa Jawa sinebut Jaman Buda. Tembung Buda dhedhasar tembung Buda. Naskah-naskah kang isi tulisan nganggo aksara Buda biyasa tinemu ing laladan pagunungan. Amarga saka iku jinis aksara iki uga karan kanthi istilah "Aksara Gunung".

Uga delengen[besut | besut sumber]