Basa Thai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Basa Thai (ภาษาไทย [phasa thai])
Dituturkan ing: Thailand
Wilayah: -
Penutur keseluruhan: 46-50 juta
Peringkat Basa: 24
Kulawarga Basa
Klasifikasi:
Tai-Kadai

 Kam-Tai
  Be-Tai
   Tai-Sek
    Tai
     Barat Daya
      Timur Pusat
       Chiang Saeng
        Basa Thai

Status Resmi
Basa Resmi: Thailand
Diatur déning: -
Kodhe Basa
ISO 639-1 th
ISO 639-2 tha
SIL THJ

Basa Thai iku basa resmi sing dipigunakaké ing negara Thailand. Jenengé jroning basa Thailand dhéwéiyaiku ภาษาไทย (phasa thai, tegesé "basa rakyat Thailand").

Basa iki minangka bagéan sakai elompok basa Tai sakai klompok basa Tai-Kadai. Basa-basa Tai-Kadai dikira-kira asal saka kidul RRC, lan sebagéan ahli basa wis mratélakaké kamungkinan anané hubungan karo klompok basa Austroasiatik, Austronesia utawa Sino-Tibet.

Basa Thai iku basa nada lan basa analitik. Kombinasi antara nada, ortografi sing komplèks, penanda hubungan lan fonologi sing béda bisa agawé basa iki angèl disinaoni déning wong Kulon.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Thai&oldid=830265"