Basa Thamphro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Basa Thamphro (T'hay: ภาษาตามโพร [pʰaːsǎː taːmpʰroː]) utawa basa T'hay Kidul ya iku basa wangsabudayan Tay Kidulkulon ing 14 propinsi ing T'hay Kidul lan ing pariklumpuk cilik ana ing laladan-laladang paling lor Malaysiyah. Basa iki kurang luwih kocap dening 1,5 yuta wong ing Pattani uga dening wangsa budayan liya kaya ta wong Cina T'hay, wong Negrito, lan sapanunggalane. Akeh-akehning pamocap basa Thamphro bisa mangreteni carabasa-carabasa T'hay Tengah.

Sawang uga[besut | besut sumber]

Basa T'hay

Basa Kammǔ-ang

Aksara T'hay