Glepung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Glepung

Glepung iku partikel padhet sing awangun butiran alus utawa alus banget gumantung panganggoné. Biasané digunakaké kanggo kaperlon panalitèn, rumah tangga, lan bahan baku indhustri. Glepung asalé bisa saka bahan nabati, contoné glepung gandum, gandum, tapioka, téla jéndal, maizena, jagung utawa saka kéwan contoné glepung balung lan glepung iwak.

Jinis glepung[besut | besut sumber]

  • Glepung gandum - iku glepung/bubuk alus sing asalé saka wiji gandum lan digunakaké minangka bahan dhasar gawé kué, mi, roti, lan pasta. Tembung terigu jroning basa Indonésia diserep saka basa Portugis trigo sing tegesé gandum. Glepung gandum roti ngandhut protèin jroning wangun gluten, sing duwé peran jroning nemtokaké kakenyelan panganan sing kagawé saka bahan glepung gandum.
  • Kanji, saka téla jéndal
  • Maizena (jagung), saka wiji jagung
  • Hunkue, campuran sapérangan glepung kanggo gawé kué empuk teles
  • Beras, glepung ingkang kadamal saka beras jawa ingkang dipun giling alus.
  • Ketan, glepung ingkang kadamel saka beras ketan ingkang dipun giling alus.
  • Panir, campuran glepung kanggo nggorèng, komposisi utamané ya iku glepung gandum.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Glepung&oldid=1000048"