Glepung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Glepung

Glepung iku partikel padhet kang awangun butiran alus utawa alus banget gumantung panganggoné. Lumrahé kanggo kaperlon panalitèn, rumah tangga, lan bahan baku indhustri. Glepung asalé bisa saka bahan nabati, contoné glepung gandum, gandum, tapioka, téla jéndal, maizena, jagung utawa saka kéwan contoné glepung balung lan glepung iwak.

Jinis glepung[besut | besut sumber]

  • Glepung gandum - iku glepung/bubuk alus kang asalé saka wiji gandum lan digunakaké minangka bahan dhasar gawé kué, mi, roti, lan pasta. Tembung terigu sajeroning basa Indonésia diserep saka basa Portugis trigo kang tegesé gandum. Glepung gandum roti ngandhut protèin sajeroning wangun gluten, kang duwé peran sajeroning nemtokaké kakenyelan panganan kang kagawé saka bahan glepung gandum.
  • Kanji, saka téla jéndal
  • Maizena (jagung), saka wiji jagung
  • Hunkue, campuran sapérangan glepung kanggo gawé kué empuk teles
  • Beras, glepung ingkang kadamal saka beras jawa ingkang dipungiling alus.
  • Ketan, glepung ingkang kadamel saka beras ketan ingkang dipungiling alus.
  • Panir, campuran glepung kanggo nggorèng, komposisi mligi ya iku glepung gandum.