Glepung beras

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Glepung beras iku glepung kang digawé saka beras kang ditumbuk utawa digiling. Glepung beras gak padha mbarèk pathi beras kang prosès nggawéné direndhem nganggo banyu alkali. Glepung beras isok dipigunakaké gaé genti glepung gandum gaé pasièn kang lara intolèransi gluten mergané glepung beras gak ngandhut gluten.[1]

Jinis lan kagunaan[besut | besut sumber]

Ana cacah kalih jinis glepung beras, ya iku glepung beras kang bahan dasaré beras putih biyasa lan glepung beras kang bahan dasare saka beras ketan ireng utawi ketan putih. Rata-rata kagunaan glepung beras punika kanggo ngelengkapi bahan dhasar jajan tradhisional. Uga kanggo ngelapisi gorengan supaya dados renyah. Glepung beras ugi dados bahan kang migunani ing kecantikan kaya masker utawa krim wajah amargi kandungane glepung beras ngandung warna-warna mineral lan vitamin kang dadosaké pori-pori kulit wajah dados cilik ugi putih.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Alden, Lori (1996). "Cook's Thesaurus: Rice". Lori Allen. Dijupuk 2016-09-06.