Glepung gandum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Glepung gandum

Tepung gandum minangka bubuk sing digawe saka giling gandum sing digunakake kanggo konsumsi manungsa. Varietas gandum diarani "empuk" utawa "ringkih" yen isi gluten kurang, lan diarani "hard" utawa "kuwat" yen kandungan gluten dhuwur. Glepung atos, utawa glepung roti, akeh lem, kanthi isi lem 12% nganti 14%, lan adonan duwe ketahanan elastis sing bisa dibentuk sawise dipanggang. Tepung empuk relatif kurang ing lem lan mula ngasilake roti kanthi tekstur sing luwih alus. Glepung empuk biasane dipérang dadi glepung kue, sing paling murah ing lem, lan tepung jajanan, sing lem luwih sithik tinimbang glepung kue.

Tepung gandum kasedhiya ing macem-macem jinis; kategorisasi kasebut regional, lan jeneng sing padha bisa uga duwe sawetara makna regional sing beda.