Kacang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kacang
Wangun kacang

Kacang ya iku istilah non-botani kang biyasa dianggo nyebutaké wiji tetanduran polong-polongan (nanging ora kabèh).[1] Kacang uga kanggo nyebutaké jeneng woh-wohan (polong) utawa tanduran kang bisa ngasilaké.[1] Ing Jakarta, tembung "kacang" racaké kanggo nyebut ing sesebutan kacang polong kacang brol.[1] Kacang maksudé ora padha karo nut (basa Inggris), nanging arep padha karo pulse ditambah karo kedhelé, kacang brol lan kacang lanjaran (kacang panjang).[1] Kacang racaké duwé kandhutan protein lan utawa lemak kang lumayan dhuwur, saéngga kacang iki minangka bahan pangan kang wigati banget.[1] Wijiné kang gedhé lan wis garing duwé kandhutan glepung|glepung kang akèh racaké ora diarani "kacang", nanging "kara" utawa "kara".[1]

Kacang racaké uga kanggo panganan olahan, kang biyasa digawé saka kacang lemahkacag lemah.[2]

Jinising kacang[besut | besut sumber]

Istilah-istilah kang kanggo tembung "kacang":

  • Kacang atom
  • Kacang garing
  • Kacang godhog
  • Selé kacang

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Kacang (Dipuntingali tanggal 27 Juni 2011)
  2. ^ Kacang Tanah (Arachis hypogea) (Dipuntingali tanggal 27 Juni 2011)