Kacang lanjaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kacang lanjaran
Snake Bean BNC.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Tetanduran
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Subfamili: Faboideae
Génus: Vigna
Spésies: V. unguiculata
Subspésies: V. u. sesquipedalis
Trinomial name
Vigna unguiculata sesquipedalis
(L.) Verdc.

Kacang lanjaran utawa kacang janganan utawa Kacang gléyor (basa Indonésia: kacang panjang, basa Latin: Vigna Ungui culata ) iku tetanduran sing dianggo janganan kanthi dimasak utawa dipangan mentahan lalapan. Kacang lanjaran iki tuwuh kanthi cara mrambat. Bagéyan sing didadèkaké jangan utawa lalapan ya iku wohé sing isih anom lan serat-seraté isih empuk, kacang lanjaran iki uga tinemu ing kawasan panas ing Asia. Godhong kacang janganan uga bisa didadèkaké janganan sing diarani lembayung utawa rembayung|rembayung.

Nutrisi[besut | besut sumber]

Kacang lanjaran iku sumber protein sing apik, vitamin A|vitamin A, thiamin|thiamin, riboflavin|riboflavin, besi|besi, fosfor|fosfor, kalium|kalium, vitamin C|vitamin C, folat|folat, magnesium|magnesium, lan mangan|mangan.
Aji gizi kacang lanjaran (mentah) per 100 g (3.5 oz)
Energi 196 kJ (47 kcal)
Karbohidrat 8 g
Diet serat 3,6 g
Lemak 0 g
Protein 3 g
Persentase yang relatif ke US rekomendasi untuk orang dewasa. Sumber: USDA Nutrient database