Menyang kontèn

Faboideae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Desmodium gangeticum
Uraria rufescens

Faboideae iku ank-kulawarga (subfamily) saka kulawarga tetuwuhan ngembang Fabaceae utawa Leguminosae. Siji jeneng alternatif liya anak-kulawarga iki sing katampa ya iku Papilionoideae.[4]

Anak-kulawarga iki nyebar ing ngendi-endi lan anggotané wis nyawiji karo warna-warna lingkungan urip. Faboideae bisa rupa wit-witan, semak utawa tuwuhan bumbon. Kembangé lumrahé awangun kacang.

Genera[besut | besut sumber]

Tipe génus, Faba, wujud sinonim saka Vicia, lan ing ngisor iki kadhaptar minangka Vicia.

Gladri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1.  Austria (2003): Germplasm Resources Information NetworkFaboideae. Version of 2003-JAN-17. Retrieved 2010-AUG-07.
  2. "Faboideae at UniProt". Dibukak ing 2010-08-07.
  3. "Systema Naturae 2000". Dibukak ing 2010-08-07.[pranala mati permanèn]
  4. McNeill, J.; Barrie, F.R.; Burdet, H.M. & Demoulin, V., èd. (2006), International code of botanical nomenclature (Vienna Code) adopted by the seventeenth International Botanical Congress, Vienna, Austria, July 2005 (édhisi ka-electronic), Vienna: International Association for Plant Taxonomy, dibukak ing 2011-02-20, Article 19.7

Pranala njaba[besut | besut sumber]