Vitamin A

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Struktur retinol vitamin A

Vitamin A ya iku jinis vitamin kang larut jroning lemak kang duwé peran penting kanggo pambentukan sistem panyawangan kang apik.[1] ana pirang-pirang senyawa kang digolongake jroning kelompok vitamin A, ing antarane retinol, retinil palmitat, lan retinil asetat.[1] ananging istilah vitamin A luwih asring ngrujuk marang senyawa retinol dibanding senyawa-senyawa liyane amarga senyawa iki kang paling duwé peran akèh jroning awak.[1] Vitamin A akèh ditemoake jroning wortel, minyak iwan, susu, keju, lan ati. Rumus kimia kanggo Vitamin A ya iku C20H30O.[2]

cathetan sikil[besut | besut sumber]