Vitamin A

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Struktur retinol vitamin A

Vitamin A ya iku jinis vitamin kang larut sajeroning lemak kang duwé peran wigati kanggo pambentukan sistem panyawangan kang apik.[1] ana pirang-pirang senyawa kang digolongake sajeroning kelompok vitamin A, ing antarané retinol, retinil palmitat, lan retinil asetat.[1] ananging istilah vitamin A luwih asring ngrujuk marang senyawa retinol katandhing senyawa-senyawa liyané amarga senyawa iki kang paling duwé peran akèh sajeroning awak.[1] Vitamin A akèh tinemu sajeroning wortel, lenga iwan, susu, keju, lan ati. Rumus kimia kanggo Vitamin A ya iku C20H30O.[2]

cathetan sikil[besut | besut sumber]