Vitamin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Vitamin ya iku zat sing wigati tumrap kasarasané awak kang dibutuhaké jroning gunggung sing sethithik. Mupangaté kanggo ngolah lakuné metabolisme, ing babagan tuwuhing awak. Ing basa Inggris, vita maknané urip lan ammoniacum tegesé dhadhak damar. Kurangé vitamin ana ing kéwan utawa manungsa nyebabaké lara. Vitamin A bisa kalis ana ing banyu (vitamin A lan B) uga bisa kalis ana ing gajih (lemak) (Vitamin A, D, E, K).

Jinis[besut | besut sumber]

  • Vitamin A
  • Vitamin B
  • Vitamin C
  • Vitamin D
  • Vitamin E
  • Vitamin K

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vitamin&oldid=965261"