Vitamin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Vitamin ya iku zat kang wigati tumrap kasarasané awak kang dibutuhaké sajeroning gunggung kang sethithik. Mupangaté kanggo ngolah lakuné metabolisme, ing babagan tuwuhing awak. Ing basa Inggris, vita tegesé urip lan ammoniacum tegesé dhadhak damar. Kurangé vitamin ana ing kéwan utawa manungsa njalari lara. Vitamin A bisa kalis ana ing banyu (vitamin A lan B) uga bisa kalis ana ing gajih (lemak) (Vitamin A, D, E, K).

Jinis[besut | besut sumber]

  • Vitamin A
  • Vitamin B
  • Vitamin C
  • Vitamin D
  • Vitamin E
  • Vitamin K

Uga delengen[besut | besut sumber]