Vitamin E

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Strukur alfa tokoferol (Vitamin E).

Vitamin E iku jinis vitamin kang bisa larut ing njero lemak.[1]

Vitamin E iku jeneng umum kanggo rong kelas molekul (tocopherol lan tocotrienol) kang duwé aktivitas vitamin E sajeroning nutrisi[2]. Vitamin E dudu jeneng kanggo saben ékan bahan kimia spésifik, nanging kanggo saben campuran kang dumadi ing alam kang nyedhiakaké fungsi vitamin E sajeroning nutrisi[2].

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ medicine-and-health(diunduh tanggal 3Juni2011)
  2. ^ a b Youngson R. 2005. Antioksidan, Manfaat Vitamin C & E Bagi Keséhatan. Cet.1. Jakarta: Arcan.