Vitamin B6

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Vitamin B6 ya iku vitamin kang lebur banyu lan bisa kagolong vitamin B komplèks. Piridoksal fosfat (PLP) ya iku wujud aktifé uga minangka kofaktir ana ing réaksi métabolisme asam amino, kagolong ing antarané prosès transaminasi, deaminasi, lan dekarboksilasi. PLP uga dikanggokaké ing réaksi enzimatis kang ngatur prosès uculing glukosa saka glikogen


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vitamin_B6&oldid=1033655"