Glukosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Model pengisi ruang molekul glukosa

Glukosa, salah siji gula monosakarida, yaiku karbohidrat wigati kang digunakaké minangka sumber kéwan lan tetuwuhan.[1] Glukosa yaiku kasil utama fotosintesis lan respirasi wiwitan. Glukosa (C6H12O6) yaiku heksosa-monosakarida kang ngandhut enem atom karbon.[1] Glukosa iku aldehida kang ngandhut CHO lan dadi sumber tenaga ing endi-endi sajeroning biologi.[1] Glukosa bisa diwangun saka formaldehida ing kaanan abiotik, saéngga bakal gampang sumadya kanggo sistem biokimia primitif.[1] Glukosa yaiku gula utama kang digawé awak. Awak nggawé glukosa saka protéin, lemak, lan mligi saka karbohidrat.[2] Glukosa diteraké menyang saben sèl lumantar iliné getih.[2] Nanging , sèl-sèl iku ora bisa nggunakaké glukosa tanpa pambiyantu insulin.[2] Glukosa uga diarani dekstrosa.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Glukosa(diundhuh 23 januari 2013)
  2. a b c d Arti Glukosa(diundhuh 23 Januari 2013)