Glukosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Model pengisi ruang molekul glukosa

Glukosa, sawijining gula monosakarida, ya iku karbohidrat wigati kang digunakaké minangka sumber kéwan lan tetuwuhan.[1] Glukosa ya iku kasil utama fotosintesis lan respirasi wiwitan. Glukosa (C6H12O6) ya iku heksosa-monosakarida kang ngandhut enem atom karbon.[1] Glukosa iku aldehida kang ngandhut CHO lan dadi sumber tenaga ing endi-endi sajeroning biologi.[1] Glukosa bisa diwangun saka formaldehida ing kaanan abiotik, saéngga bakal gampang sumadya kanggo sistem biokimia primitif.[1] Glukosa ya iku gula utama kang digawé awak. Awak nggawé glukosa saka protéin, lemak, lan mligi saka karbohidrat.[2] Glukosa diteraké menyang saben sèl lumantar iliné getih.[2] Nanging , sèl-sèl iku ora bisa nggunakaké glukosa tanpa pambiyantu insulin.[2] Glukosa uga diarani dekstrosa.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Glukosa(diundhuh 23 januari 2013)
  2. ^ a b c d Arti Glukosa(diundhuh 23 Januari 2013)