Donya Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Donya Kulon utawa kerep karan Kulon, tegesé nagara-nagara kang dumunung ing bawana Éropah lan Amérika. Donya Kulon dibédakaké saka Donya Wétan kang tegesé nagara-nagara ing bawana Asia. Sanadyan mangkono, lumrahé tembung iki diasosiasèkaké marang nagara-nagara kang duwé mayoritas kang ndunungi kulit putih. Amarga saka iku Australia lan Niu Selan uga sok dianggep péranganing donya kulon.

Uga delengen[besut | besut sumber]