Dolanan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
gasing
Dolanan Dhakon

Dolanan bisa diartike aktivitas rékréasi kanggo seneng-seneng, ngisi wektu utawa ulah raga. Ana warna-warna dolanan kang bisa dipérang dolanan tradhisional kanggo bocah cilik, dolanan tradhisional kanggo wong diwasa lan dolanan kang migunakaké piranti èlèktronik utawa komputer.

Dolanan kanggo bocah[besut | besut sumber]

Dolanan apa waé kang racaké disenengi bocah-bocah? Dolanan tradhisional kanggo bocah cilik jenengé béda-béda saka laladan siji lan laladan liyané. Conto dolanan kanggo bocah-bocah antarané:

Dolanan kanggo wong diwasa[besut | besut sumber]

Dolanan komputer (game)[besut | besut sumber]

  • Dolanan vidéo gamé
  • Dolanan komputer