Nèkeran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manèka warna nèker dudu gawéyan mesin

Nèkeran (utawa jeneng liya: nèker, setin, basa Indonésia: Gundu), iku dolanan sing lumrah ditemokaké ing donya. Dolanan iki migunakaké nèker sing wujudé bunder. Umumé nèker digawé seka kaca kanthi motif ing njeroné. Manut cathetan sajarah, nèker wis ana jaman Mesir kuna lan kasebut ing cathetan bangsa Romawi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nèkeran&oldid=1042793"