Nèkeran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manèka warna nèker dudu gawéan mesin

Nèkeran (utawa jeneng liya: nèker, setin, basa Indonésia: Gundu), iku dolanan sing lumrah tinemu ing donya. Dolanan iki migunakaké nèker sing wujudé bunder. Umumé nèker digawé saka kaca kanthi motif ing njeroné. Manut cathetan sajarah, nèker wis ana jaman Mesir kuna lan kasebut ing cathetan bangsa Romawi.