Nèkeran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Manèka warna nèker dudu gawéyan mesin

Nèkeran (utawa jeneng liya: nèker, setin, basa Indonesia: Gundu), iku salah sawijining dolanan sing lumrah ditemokaké ing donya. Dolanan iki migunakaké nèker sing wujudé bunder. Umumé nèker digawé seka kaca kanthi motif ing njeroné. Manut cathetan sajarah, nèker wis ana jaman Mesir kuna lan kasebut ing cathetan bangsa Romawi.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nèkeran&oldid=815512"