Nèker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Manèka warna nèker dudu gawéan mesin

Nèker ya iku bal cilik kang digawè saka kaca bening kanthi motif ing njeroné. Ana uga kang werna putih susu utawa biru. Ukuranq racakq 16 mm lan uga ana kang luwih gedhq manèh ya iku 25 mm. Ing sawetara papan uga diarani dhir, bling, setin lan pokbling.

Nèkeran iku dolanan sing lumrah tinemu ing donya. Dolanan iki migunakaké nèker sing wujudé bunder. Manut cathetan sajarah, nèker wis ana jaman Mesir kuna lan mau ing cathetan bangsa Romawi.