Sekak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Saking kiwa ngantos tengen, raja pethak, bètèng lan mantri cemeng, pion pethak, jaran cemeng, lan gajah pethak.
Papan sekak lan sadaya raja pethak, lan prajuritipun

Sekak (saking basa Walandi schaak) inggih punika salah satunggalipun dolanan utawi ulah raga ingkang mbetahaken konsèntrasi ingkang temenan. Sekak ingkang basa Inggrisipun chess punika salah satunggalipun ulah raga favorit para mudha ngantos tiyang sepuh.

Ebook Catur[besut | besut sumber]

Dolanan catur saged kiyat ingkang tiyang ngertos téyori lan praktek. Uga punika kathah Ebook ingkang saged biyantu tiyang kanggé dolanan catur. Mulai pambuka ngantos taktik lan strategi. Ebook punika kados:

  1. Ebook pambuka catur:
  1. Ebook Catur kanggé Taktik lan Strategi:

Program Catur Komputer[besut | besut sumber]

Program catur ingkang basis komputer inggih punika:

  • Fritz inggih punika program catur komputer ingkang sampun lengkap lan kiyat sami kalih GrandMaster
  • Chess Master inggih punika gadhah fitur ngantos saé
  • Tiger gadhah wentuk biyasa nanging dados ingkang saé ing kejuaraan catur komputer
  • Rebel gadhah kiyatan ingkang luwih dipunbandingaken kalih Tiger
  • Kasparov Chessmate inggih punika progaram saking Gary Kasparov ingkang dados juara catur donya.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. www.bukucatur.com(dipuntingali tanggal 28 Agustus 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]