Sekak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saking kiwa ngantos tengen, raja pethak, benteng lan menteri cemeng, pion pethak, jaran cemeng, lan gajah pethak.
Papan sekak lan sadaya raja pethak, lan prajuritipun

Sekak (saking basa Walandi schaak) inggih punika salah satunggalipun dolanan utawi ulah raga ingkang mbetahaken konsentrasi ingkang temenan. Sekak ingkang basa Inggrisipun chess punika salah satunggalipun ulah raga favorit para mudha ngantos tiyang sepuh.

Ebook Catur[besut | besut sumber]

Dolanan catur saged kiyat ingkang tiyang ngertos teori lan praktek. Uga punika kathah Ebook ingkang saged biyantu tiyang kangge dolanan catur. Mulai pambukaan ngantos taktik lan strategi. Ebook punika kados:

  1. Ebook pambukaan catur:
  1. Ebook Catur kangge Taktik lan Strategi:

Program Catur Komputer[besut | besut sumber]

Program catur ingkang basis komputer inggih punika:

  • Fritz inggih punika program catur komputer ingkang sampun lengkap lan kiyat sami kalih GrandMaster
  • Chess Master inggih punika gadhahi fitur ngantos sae
  • Tiger gadhahi wentuk biasa ananging dados ingkang sae ing kejuaraan catur komputer
  • Rebel gadhahi kiyatan ingkang luwih dipunbandingaken kalih Tiger
  • Kasparov Chessmate inggih punika progaram saking Gary Kasparov ingkang dados juara catur donya.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)www.bukucatur.com(dipuntingali tanggal 28 Agustus 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sekak&oldid=1044673"