Yugoslavia

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Flag of SFR Yugoslavia.svg

Yugoslavia (tegesé "Slavia Kidul") iku minangka sawijining nagara sing naté ana ing laladan Balkan, ing sisih kidul-wétan Éropah, saka taun 1918 nganti taun 2003. Sadurungé nagara ini arupa nagara federal sing dumadi saka nagara-nagara bagéyan ya iku Serbia, Montenegro, Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Makedonia sarta loro laladan otonomi khusus Kosovo lan Vojvodina. Nagara iki kutha krajané Beograd.

Wewengkon Yugoslavia

Nagara-nagara sempalan Yugoslavia:

Nagara penerus Yugoslavia:

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yugoslavia&oldid=1015840"