Yugoslavia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Flag of Yugoslavia (1946-1992).svg

Yugoslavia (tegesé "Slavia Kidul") iku minangka siji nagara sing naté ana ing laladan Balkan, ing sisih kidul-wétan Éropah, saka taun 1918 nganti taun 2003. Sadurungé nagara ini wujud nagara fédheral sing dumadi saka praja-praja ya iku Serbia, Montenegro, Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Makedonia sarta loro laladan otonomi mirunggan Kosovo lan Vojvodina. Nagara iki kutha krajané Beograd.

Wewengkon Yugoslavia

Nagara-nagara sempalan Yugoslavia:

Nagara penerus Yugoslavia:

Uga delengen[besut | besut sumber]