Yugoslavia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Flag of Yugoslavia (1943–1992).svg

Yugoslavia (tegesé "Slavia Kidul") iku minangka sawijining nagara sing naté ana ing laladan Balkan, ing sisih kidul-wétan Éropah, saka taun 1918 nganti taun 2003. Sadurungé nagara ini arupa nagara fédheral sing dumadi saka praja-praja ya iku Serbia, Montenegro, Slovenia, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Makedonia sarta loro laladan otonomi mirunggan Kosovo lan Vojvodina. Nagara iki kutha krajané Beograd.

Wewengkon Yugoslavia

Nagara-nagara sempalan Yugoslavia:

Nagara penerus Yugoslavia:

Uga delengen[besut | besut sumber]