Yugoslavia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Flag of Yugoslavia (1946–1992).svg

Yugoslavia (tegesé "Slavia Kidul") iku minangka siji nagara sing naté ana ing laladan Balkan, ing sisih kidul-wétan Éropa, saka taun 1918 nganti taun 2003. Sadurungé nagara ini wujud nagara fédheral sing dumadi saka praja-praja yaiku Serbia, Montenegro, Slowén, Kroasia, Bosnia-Herzegovina, Makedonia sarta loro laladan otonomi mirunggan Kosovo lan Vojvodina. Nagara iki kutha krajané Beograd.

Wewengkon Yugoslavia

Nagara-nagara sempalan Yugoslavia:

Nagara penerus Yugoslavia:

Deleng uga[besut | besut sumber]