Garry Kasparov

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Garry Kasparov
Гарри Кимович Каспаров

Garri kasparow 20070318.jpg
Garry Kasparov 2007
Jeneng pepak Garry Kimovich Kasparov
Negara  Rusia
Lair (1963-04-13) April 13, 1963 (umur 55)
Baku, Azerbaijan SSR
Gelar Grandmaster
Juwara Donya 1985–2000
Peringkat paling dhuwur 2851 (Juli 1999)

Garry Kasparov (Га́рри Ки́мович Каспа́ров)(lair 13 April 1963; umur 55 taun) iku grandmaster pecatur utama donya lan mungel manungsa paling tangguh sajeroning permainan catur. Panjenengané duwé ELO rating paling dhuwur kanthi biji 2804 sawisé sadurungé tau nggayuh biji 2851 nalika taun 1991. Panjenengané ngumumké pangunduran dhiriné saka donya catur tanggal 10 Maret 2005.

Catur nglawan komputer[besut | besut sumber]

Kasparov tau pérangan kaping main lawan komputer, nalika taun 1996 lan 1997. Nalika taun 1996, Kasparov kasil ngalahaké komputer Deep Blue kantéhi asil 4-2, nanging ing tetandhingan sabanjuré taun 1997, Deep Blue sing wis dimutakiraké kasil ngalahaké Kasparov kanthi biji 3,5-2,5.

Wulan November 2003, Kasparov uga main karo X3D Fritz.

Pranala njaba[besut | besut sumber]