Komputer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Komputer iku piranti kanggo ngolah informasi miturut prosedur sing wis katemtokaké .

Laboratorium komputer ing Universitas Warwick

Tembung computer wiwitané kanggo nggambaraké manungsa sing gawéané ngitung aritmatika, kanthi utawa tanpa alat bantu, nanging maknané tembung iki banjur pindhah menyang mesin kasebut. Mula bukané, pangolahan informasi mèh tansah sesambungan klawan prakara aritmatika, nanging komputer modern kanggo uga digunakaké ing saknjabané matématika.

Ing panyebutan kaya mangkéné iki uga ana piranti kaya slide rule, jinis kalkulator mekanik wiwit seka abakus lan sabanjuré, nganti kabèh komputer elektronik kontemporer. Istilah iki luwih cocog kagunakaké ing arti sing luwih amba, ya iku komputer iku "pamroses informasi" utawa "sistem pangolah informasi."

Komputer
Acer Aspire 8920 Gemstone.jpgColumbia Supercomputer - NASA Advanced Supercomputing Facility.jpgDell PowerEdge Servers.jpg 2010-01-26-technikkrempel-by-RalfR-05.jpgDelta-C personal computer.jpg Centcom20040818.jpg

Sajarah[besut | besut sumber]

! Katrangan ingkang langkung jangkep saged dipunpriksani wonten ing artikel utami prakawis Sajarah perkomputeran.

Komputer kang ana saiki, ora luput saka ditemokake mesin-mesin kanggo ngetung ing dina-dina kepungkur.[1] Ditemokakene mesin-mesin kaya abacus (sempoa), Pascaline, Arithometer, lan mesin analitik iku sing njalari anane komputer kaya saiki.[1]

Bagean-bagean Komputer Personal.
1: Monitor
2: Papan induk
3: Pemroses
4: Slot ATA
5: Memori Akses Acak (MAA)
6: Slot PCI
7: Catu Daya
8: Pamuteran cakram optik
9: Cakram Padhet
10: Papan Tutul
11: Tetikus

Jinis Komputer[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id) Riana, Deny. Komputer dan Komunikasi. Duta Grafika. (kaca 7-15)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Komputer&oldid=1075562"