Piranti kasar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bagéyan papan indhuk (motherboard) saka sawijiking piranti kasar komputer.

Piranti kasar komputer iku kabèh bagéyan fisik komputer, lan dibédakaké karo data sing ana ing sajeroné utawa sing lumaku ing jeroné, lan dibédakaké karo piranti alus (software) sing nyadiakaké instruksi marang piranti kasar jroning ngayahi tugasé.

Wates antara piranti kasar lan piranti alus bakal rada kurang cetha nalika kita wicara ngenani firmware, amarga firmware iki arupa piranti alus sing "digawé" ing sajeroning piranti kasar. Firmware iki arupa wewengkon ing babagan èlmu komputer lan tènik komputer, sing arang dikenal déning umum.

Komputer umumé arupa komputer pribadi, (PC) jroning wangun desktop utawa menara kotak sing dumadi saka bagéyan:

Minangka tambahan, piranti kasar bisa nglebokaké komponen njaba liyané. Ing ngisor iki arupa komponen standar utawa sing umum dipigunakaké.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piranti_kasar&oldid=973071"