Piranti kasar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pérangan papan indhuk (motherboard) saka sawijiking piranti kasar komputer.

Piranti kasar komputer iku kabèh pérangan fisik komputer, lan dibédakaké karo data sing ana ing sajeroné utawa sing lumaku ing jeroné, lan dibédakaké karo piranti alus (software) sing nyadiakaké instruksi marang piranti kasar sajeroning ngayahi tugasé.

Wates antara piranti kasar lan piranti alus bakal rada kurang cetha nalika kita wicara ngenani firmware, amarga firmware iki arupa piranti alus sing "digawé" ing sajeroning piranti kasar. Firmware iki arupa wewengkon ing babagan èlmu komputer lan tènik komputer, sing arang dikenal déning umum.

Komputer lumrahé arupa komputer pribadi, (PC) sajeroning wangun desktop utawa menara kotak sing dumadi saka pérangan:

Minangka tambahan, piranti kasar bisa nglebokaké komponèn njaba liyané. Ing ngisor iki arupa komponèn standar utawa sing umum dipigunakaké.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah