Piranti kasar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pérangan papan indhuk (motherboard) saka sawijiking piranti kasar komputer.

Piranti kasar komputer iku kabèh pérangan fisik komputer, lan dibédakaké karo data kang ana ing sajeroné utawa kang lumaku ing jeroné, lan dibédakaké karo piranti alus (software) kang nyadiakaké instruksi marang piranti kasar sajeroning ngayahi tugasé.

Wates antara piranti kasar lan piranti alus bakal rada kurang cetha nalika kita wicara ngenani firmware, amarga firmware iki arupa piranti alus kang "digawé" ing sajeroning piranti kasar. Firmware iki arupa wewengkon ing babagan èlmu komputer lan tènik komputer, kang arang dikenal déning umum.

Komputer lumrahé arupa komputer pribadi, (PC) sajeroning wangun desktop utawa menara kotak kang dumadi saka pérangan:

Minangka tambahan, piranti kasar bisa nglebokaké komponèn njaba liyané. Ing ngisor iki arupa komponèn standar utawa kang umum dipigunakaké.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah