Internèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sambungan kang ana rerangkèn Internet

Manut basané, internèt (cekakan saka tembung 'inter-network') iku tegesé jaringan komputer kang kaubung ngliwati sawetara rerangkèn. Déné, nalika Internet (aksara 'I' murda/gedhé) iku artiné sistem komputer umum, kang kaubung ing tlatath global lan migunakaké TCP/IP dadi protokolé kanggo ijol-ijolan pakèt (packet switching communication protocol). rerangkèn internèt kang gedhé dhéwé dijenengi Internet. Cara ngubungaké rerangkèn kanthi tatacara kaya mangkéné iku dijenengî internetworking.

Lairé Internet[besut | besut sumber]

Rerangkèn pusat kang nggawé Internèt diwiwti ing taun 1969 kang karan ARPANET. ARPANET iki dibangun déning ARPA (United States Department of Defense Advanced Research Projects Agency). Sawetara panalitèn kawitan kang disumbangaké déning ARPANET kalebu tatacara rerangkèn tanpa-pusat (decentralised network), téyori queueing, lan ijol-ijolan paket (packet switching).

Ing 1 Januari 1983, ARPANET ngijoli protokol rerangkèn pusaté, saka NCP menyang TCP/IP. Iki dadi wiwitaning Internet kaya kang kita sawrungi saiki.

Ing udakara taun 1990-an, Internet sumrambah lan nyambungaké jaringan-jaringan komputer kang ana

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]