Speaker

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Speaker

Lumrahé pangertènan speaker ya iku prangkat èlèktronok kang digawé saka logam kang duwé membran, kumparan sarta magnèt minangka pérangan kang nglengkapi antarané siji lan liyané. Tanpa anané membaram, speaker ora bakal bisa ngetokaké suwara. Fungsi speaker sacara sekabèhane ya iku ngubah gelombang listrik dadi prangkat penguat audio dadi gelombang suwara utawa getaran. Prose pangubahan gelombang elektromagnet dadi gelombang suwara kasebut bisa kadadéan amerga ilèn listrik saka penguat audio dialirake marang kumparan lan kena prabawa gaya magnet ing speaker, Jumbuh karo kuwat lan orane arus listrik kang ditampa, mangka getaran kang dihaselake ing membran bakal meloni lan dadi gelombang suwara kang bisa dirungokake.[1]

Ing lumrahé jinis speaker ana telu werna, andhedhasar duwur endeke suwara kang dikaselake. Speaker kanti suwra nada endek racaké ingaran woofer, speaker kang ngasilaké suwara vokal utawa nada tengah ingaran midrange, anata speaker kanti suwara nada duwur ingaran twitter.[1]

speaker kang racaké ditemoni ing prangkat komputer lumrahé wis dilengkapi kanti audio sistem kang ana ng jerone. Ananging speaker kang ana ing radhio, TV, lan prangkat liyané racaké arupa speaker pisah tanpa ana audione.[1]

Speaker Aktif[besut | besut sumber]

Speaker aktif ya iku tranduser kang ngubah sinyal elektrik marang frekuwensi audio kanti cara nggeterake komponen kang wujudé selaput. Rekaman kang apik, dikedekake marang sajrone piranti penyimpen kang kuwalitase duwur., lan dimaenake kanti deck lan pengeras suwara kelas duwur , tetep waé hasile suwra bakal elek yèn dikaitake karo speaker kang kuwalitase endek.. Sistem ing speaker ya iku salah sijiné komponen kang nggawa sinyal elektronik, nyimpene ing CDs, tapes lan DVDs, Banjur ngebalekake maning ing wujud suwaraktual kang bisa dirungokake.[2]

Sajarah Speaker Aktif[besut | besut sumber]

Alexander Graham Bell mtenake loudspeaker elektrik kang pertamakaline ing taun 1876 kang dipasang ing telepon duwée. Ernst Siemens ndandani ing taun 1877. Nikola Tesla nyatakake yèn dhèwèké nggawe prangkat kang padha ing taun 1881 ananging ora éntuk hak paten. Kasunyata sakwene iki Thomas Edison wis ngabarake yèn ing Inggris mematenake salah sijiné sistem kang migunakaké kompresor angin minangka mekanisme kanggo cylinder phonograps awalan, ananging dhèwèké ahire migunakaké logam kang disurung déning selaput kang nempel ing stylus.[2] Ing taun 1898, Horace Short ngumumake salha sijiné design speaker kang migunakaké kopresor angin kang banjur didol marang CharlesParsons. Bnjur olèh pira-pira tambahan hak paten ing Inggris sadurungé taun 1910. Pirang-pirang perusahaan, kalebu Victor Talking Machine Companyand Pathe nggawe records players kang migunakaké compressed airloudspeaker. Ananging, désain iki kurang signifikan amerga endeke kuwalitas suwara.[2]

Cthetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Fungsi Speaker Pengertian Speaker, (Kaunduh 5/11/2).
  2. ^ a b c speaker-komputer-aktif, (Kaunduh 5/11/2).