Nada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tangga nada ing salah sijining lelagon saka Rumania kang irah-irahane Dansul pinguinulu

Nada yaiku dhuwur cendhake, munggah mudhune swara (ing lelagon, musik, lsp) tuladhane: Peserta nomer undi loro arep nembangake lagu wajib ing nada dhasar A. [1]. Tangga Nada yaiku tatanan tingkat saka nada-nada pokok sawijining sistem nada, kang diwiwiti saka salah siji nada dhasar nganti tekan nada oktafe, upamane do,re, mi, fa, sol, la, si, do. [2]. Ing lelagon utawa musik Jawa, tangga nada diarani '''titi laras'''.

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Kamus Bahasa Indonesia Online- Nada (dipunundhuh tanggal 23 Februari 2011)
  2. ^ (id) Soeharto, M. Kamus Musik. Jakarta : PT Gramedia. 1992
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nada&oldid=866173"