Nada

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Tangga nada ing salah sijining lelagon saka Rumania kang irah-irahane Dansul pinguinulu

Nada ya iku dhuwur cendhake, munggah mudhune swara (ing lelagon, musik, lsp) tuladhane: Peserta nomer undi loro arep nembangake lagu wajib ing nada dhasar A.[1]. Tangga Nada ya iku tatanan tingkat saka nada-nada pokok sawijining sistem nada, kang diwiwiti saka salah siji nada dhasar nganti tekan nada oktafe, upamane do,re, mi, fa, sol, la, si, do.[2]. Ing lelagon utawa musik Jawa, tangga nada diarani '''titi laras'''.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)Kamus Basa Indonésia Online- Nada (dipunundhuh tanggal 23 Februari 2011)
  2. ^ (id) Soeharto, M. Kamus Musik. Jakarta : PT Gramedia. 1992


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nada&oldid=1033670"