Tembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tembang iku kasil budaya saking gubahan babagan seni nadha utawa swara kang nduwé aturan-aturan tinamtu antarané: urutan, kombinasi lan gayutan temporal (uga bisa nganggo iringan piranti musik) kang ngasilaké gubahan musik kang manunggal lan duwé irama. Tembang uga bisa ditegesi reriptan utawa dhapukaning basa mawi paugeran tartamtu (gumathok) ingkang pamaosipun kedah dilagukake nganggo swara.

Uga delengen[besut | besut sumber]