Piranti musik

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Piranti musik iku instrumèn utawa piranti kang digawé utawa diowahi kanggo ngasilaké suwara kang diarani musik. Pathokane sadéngah barang sing ngasilaké swara, lan kanthi cara tinamtu ditata déning musisi, bisa disebut minangka piranti musik. Senadyan mangkono, tembung iki umumé ditujokaké marang piranti sing mligi kanggo dolanan musik. Èlmu kang nyinaoni perkara piranti musik disebut organologi.

Piranti musik miturut sumber uni[besut | besut sumber]

Piranti musik miturut cara nggunakaké[besut | besut sumber]

  • Piranti musik sebul ngasilaké swara nalika kolom hawa ing njeroné digeteraké. Tuladha piranti musik iki trompet lan suling.
  • Piranti musik tabuh. Tuladhané: kolintang (mawa nadha), drum (tanpa nadha), lan bongo (tanpa nadha).
  • Piranti musik petik. Tuladhané: gitar, gitar bas, kentrung
  • Piranti musik gèsèk. Tuladhané: piyul, rebab
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piranti_musik&oldid=830946"