Trompèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Trompet
Trumpet 1.jpg
Instrumèn sebul
Klasifikasi

Instrumèn sebul

Klasifikasi Hornbostel–Sachs 423.233
Jangka

Range trumpet.svg
in B flat: sounds a whole tone lower
Instrumèn kagandhèng

Flugelhorn, Cornet, Bugle,
Natural trumpet, Bass trumpet, Post horn, Roman tuba, Bucina, Shofar, Conch, Lur, Didgeridoo, Piccolo trumpet

Trompèt iku salah siji piranti musik kang cara nggunakaké kanthi disebul. Piranti iki kagawé saka bahan logam. Ana ing panggonan paling dhuwur ing antarané tuba, eufonium, trombon, sousafon, French horn, lan Bariton. Trompèt ing-pitch B♭.

Trompèt mung duwé telung papan kanggo dipenyet, tukang main trompet kudu bisa anggoné ngatur embouchure supaya bisa ngasilaké nada utawa laras kang béda.

Jinising trompèt[besut | besut sumber]

Trompet kang lumrah iku kang awujud trompet B♭, nanging trompet C, D, E♭, E, F, G lan A uga ana. Trompet C paling akèh digunakaké ing orkestra Amérika, kanthi wujud kang luwih cilik ndadèkaké suwara kang diasilaké luwih apik tinimbang trompèt B♭.

Dolalan trompèt[besut | besut sumber]

Kabèh wong mesthi bisa dolanan trompèt, nanging kanggo wong kang pagaweane migunakaké trompet minangka piranti seni musik dibutuhake ambegané sing dawa lan kuwat. Lumrahé wong kang seneng ngrokok, rada angèl yèn dadi juru main trompet, amarga ambegane luwih cendhak tinimbang wong kang ora ngrokok.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]