Orkestra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Orkestra Dohnanyi

Orkestra iku golongan utawa pira-pira wong /musisi kang lagi nggunakake piranti musik. Orkestra iku asring nglagokake musik klasik. Orkestra kang gedhé uga asring diarani orkestra simponi. Orkestra simponi biyasane cacahé kurang luwih 100 wong, orkestra kang kagolong cilik cacahé 30 utawa 40 wong. Cacahe musisi kang mèlu orkestra manut wernane musik kang arep dilagokake lan jembare papan kang digunakaké.

Rujukan[besut | besut sumber]