Musisi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Musisi ikune wong kang pagawéane nggunakake piranti musik kaya dene gitar, piano, piyul, suling utawa wong kang pagawéane nyanyi. Wong kang pagawéane ngarang musik uga diarani musisi. Wong kang pagawéane nulis musik diarani komponis. Ing ngisor iki ana daptar musisi kang kondhang ing donya:

Musisi uga asring diarani musikus uga isa gawé grup banjur gawé lagu. Yen ana grup kang kagolong saka pira-pira wong lan nggunakake piranti musik kaya Beethoven, diarani orkestra. Yen kaperang saka pira-pira wong kang nyanyi diarani band.

Tuladha grup band:

Tuladhane orkestra:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Musisi&oldid=1045112"