Vojvodina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Provinsi Otonomi Vojvodina
Аутономна Покрајина Војводина

Autonomna Pokrajina Vojvodina
Vajdaság Autonóm Tartomány
Autonómna Pokrajina Vojvodina
Provincia Autonomă Voivodina
Автономна Покраїна Войводина
bendera Vojvodina
Gendéra Vojvodina
Lambang Vojvodina
Lambang Vojvodina
Peta sing nuduhaké Vojvodina ing Serbia Distrik-distrik ing Vojvodina
Basa resmi Serbia, Hongaria, Slowakia, Rumania, Kroasia, Rusyn1
Kutha krajan Novi Sad
Wewengkon
 – Total
 – % air

 21,500 km²
 n/a
Padunung
 – Total (2002)
 – Kapadhetan

 2.031.992
 94,51/km²
Klompok ètnis
(2002)
Serbia: 65,05%
Hongaria: 14,28%
Slowakia: 2,79%
Kroasia: 2,78%
Yugoslavia: 2,45%
Montenegro: 1,75%
Rumania: 1,5%
Roma: 1,43%
Others: 7,97%
1 Kabèh basa resmi dipigunakaké ing pamaréntahan provinsi, basa Serbia dipigunakaké ing kabèh pamaréntahan kotamadya, liyané dipigunakaké ing pamaréntahan kotamadya kapilih, lan sawetara basa minoritas dipigunakaké kanggo dhokumèn ora resmi

Provinsi Otonomi Vojvodina (basa Serbia: Аутономна Покрајина Војводина atau Autonomna Pokrajina Vojvodina) iku salah siji provinsi otonomi Serbia. Dumunung ing sisih lor nagari iki, ing dataran Pannonia. Kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Vojvodina ya iku Novi Sad lan kutha gedhé dhéwé kaloro ya iku Subotica.

Sacara ètnis, budaya, lan kanthi linguistik Vojvodina dumadi saka 26 golongan ètnis béda-béda lan 6 basa resmi.

Vojvodina map02.png